Zöld tippek sulikezdéshez

augusztus 30th, 2017

Az iskolakezdés is lehet környezetbarát, elég néhány apróságra odafigyelni, és máris sokat tehetünk a környezetünkért. Adunk néhány tippet, hogyan!

Csekkold a gyerekek ruháit!

A tavaly ősszel hordott dolgokból mindent szeretnél idén is rájuk adni? Ha nem, akkor ajándékozd el őket, vagy add el őket egy közösségi piacon (ebből szerencsére egyre több létezik), hogy minél kevesebb felesleges dolog legyen a lakásodban.

Nézd át a technika dobozát!

A művészeti tantárgyak elég maszatosak tudnak lenni, érdemes itt is rendet rakni. De vigyázz, hogy az olyan anyagokat, amelyek károsak lehetnek a környezetre (beszáradt ragasztók és társaik) a megfelelő módon dobd ki, és ne a kommunális hulladékot szennyezd vele.

Ne cipeld a gyereket kocsival!

Amíg még szép az idő, menjetek máshogy suliba: biciklizzetek, sétáljatok, ha messze indultok, tömegközlekedjetek! Ezzel mindkettőtök károsanyag-kibocsájtását jócskán lecsökkentitek.

Pakolj neki ebédet!

Itthon az iskolai étkeztetés nincs a helyzet magaslatán, így egészségesebb lesz a gyerek, ha te adod neki az ebédet a konyhásnéni helyett. Így az ételhulladék mennyiségét is csökkentheted a lakásodban, hiszen több mindent felhasználhatsz otthonról, mint egyébként tennéd.

Hasonló Cikkek

Leave Your Comment

//FB analitics //FB SDK like gomb