Viszlát, benzines autók! Hollandia is beáll a sorba

október 16th, 2017

Rengeteg európai ország után Hollandia is úgy döntött, hogy hamarosan teljesen beszünteti a dízel- és benzinmeghajtású autók árusítását.

Persze ez a biciklimániás hollandoktól talán annyira nem meglepő, de mindenképpen örvendetes hír, hiszen így ismét rengeteg környezetszennyező autótól szabadul meg a világ, még ha az utakról nem is törölhetjük el teljesen ezeket a kocsikat. Arról, hogy Hollandia betiltja a dízel- és benzinmeghajtású autók eladását, már korábban is volt szó, de a határozatot csak most sikerült teljes érvényességgel elfogadni. Ez alapján az ország még közelebb is hozta a határidőt, és 2035 helyett 2030-ban tervezi megszüntetni a környezetszennyező kocsik árusítását.

Persze felmerülhet a kérdés, amit oly’ sokszor fel szoktak tenni azok, akik egy kicsit is otthon vannak az elektromos autók témájában: ezeket is olyan erőművek látják el árammal, amelyeket szénnel dolgoztatnak, nem igaz? Hát, Hollandiában nem – ekkorra teszi az ország ugyanis az összes szénalapú erőművének leállítását is. Hollandia 2030-ban hatalmas szeletet fog leharapni a világ zöld tortájából. Ez a két jelenség együtt már hatalmas segítséget jelent a környezetnek.

Hasonló Cikkek

Leave Your Comment

//FB analitics //FB SDK like gomb