Új eszközzel becsülhetjük meg, mennyibe kerül átállni az új technológiákra

július 27th, 2017

Az Imperial új eszköze képes megjósolni, mikor válnak költséghatékonnyá az elektromos autók és az otthoni akkumulátorok.

Az új módszer egy hatalmas adatbázison alapul, amely figyelembe veszi a tendenciákat is, és képes megjósolni, hogy a jövőben mennyi zöld energiát installálnak majd a kérdéses környékre, és mennyi idő alatt fogja majd behozni az árát az, ha most kicsit többet költünk a környezet védelme érdekében.

Az Imperial csapata például képes volt megjósolni, hogy az elektromos autók már 2022-re komoly vetélytársként lépnek majd fel a piacra a benzines társaikkal szemben. Az otthoni zöld akkumulátorok, amelyeket a megújuló energia tárolására használunk, a 2030-as évekre válhatnak komolyan megfontolandó tényezővé. Ez utóbbi azért fontos, mert ugyan a megújuló energiákat már le tudjuk fölözni, mégis túlságosan hektikusnak bizonyulnak, és az így nyert energia tárolását még nem tudtuk hatékonyan megoldani. Az Imperial szerint 2030-ra ezzel már nem lesz gondunk.

A kutatók, akik egyébként a Nature Energy tudományos folyóiratban publikálták tanulmányukat, arra számítanak, hogy hamarosan a tárolótechnológia is olyan átalakuláson megy majd keresztül, mint amilyenen a napelemek is – ahogyan egyre elterjedtebb lesz a piacon, úgy válik olcsóbbá és hatékonyabbá. A becslések szerint ugyanez lesz a helyzet az elektromos autókkal is.

Oliver Schmidt, a tanulmány vezető szerzője egy sajtóközleményben leírta, hogy már régen nem titok: a hatékony energiatárolás lesz a 21. század kulcsmomentuma a megújuló energia tökéletes felhasználásában, és egy kibocsájtásszegény évszázad kialakításában.

Hasonló Cikkek

Leave Your Comment

//FB analitics //FB SDK like gomb