Tuti tippek a minél zöldebb utazáshoz

október 24th, 2017

A hulladékmentes életmód még otthon is óriási kihívás, nemhogy akkor, amikor utazni indul az ember. Persze a teljes zéró hulladékot elvárni elég szürreális, főleg akkor, ha tényleg nem akarjuk, hogy ez legyen a nyaralás-telelés középpontjában, de néhány egyszerű trükkel rengeteget tudunk segíteni a környezetünkön utazás közben is.

Vigyél magaddal vizespalackot!

Ma már bárhol be lehet szerezni olcsó, jól záró, ráadásul mutatós vizespalackokat – ha egy ilyet elviszel magaddal, nemcsak bárhol tudsz magadnak tölteni ivóvizet, de még a műanyaghasználatodat is jelentősen lecsökkented.

Vigyél nasit otthonról!

Ha repülsz, vagy pályaudvarról indulsz, könnyen elcsábulhatsz a finomságokra – ezzel csak az a baj, hogy így is felesleges hulladékot generálsz, hiszen legtöbbször olyat eszel, amit otthon is könnyedén el tudsz készíteni. Csomagolj finom házi nasit, és ezt vidd magaddal – egészségesebb is, és a környezetet is jobban kíméli.

Mondj nemet az apró piperékre!

A repüléshez használható, készen kapható piperecuccok nagyon hasznosak – de még hasznosabb, ha te vásárolsz újratölthető palackocskákat, és ezeket töltöd meg otthoni termékekkel. Feleslegesen vásárolod meg újra és újra a műanyagdobozokat, amikor tényleg csak arra van szükséged, ami otthon is rendelkezésedre áll.

Pakolj minél kevesebbet!

Minél könnyebb a bőröndöd, a repülőgépnek annál kisebb súlyt kell cipelnie, és kevesebb üzemanyagot fogyaszt – neked sem kell annyi mindennel rohangálnod minden desztinációra, és a környezeted is megköszöni, hogy kevesebb károsanyag kerül a levegőbe.

Hasonló Cikkek

Leave Your Comment

//FB analitics //FB SDK like gomb