Több mint 100 jelentős város nyeri elektromos energiájának nagy részét megújulókból

február 28th, 2018

Egy friss kutatás szerint több mint 100 nagyobb város nyeri elektromos energiájának jó részét megújuló forrásokból. A 2017-es adatok azt mutatják, hogy olyan települések is zöldek, mint az új-zélandi Auckland, vagy a norvég Oslo.

Elég jó híreket közölt a korábban Carbon Disclosure Project néven futó CDP: 2017-ben több mint 100 nagyváros nyerte az elektromos energiáját nagyrészt megújuló forrásokból. A fejlett és a fejlődő országokból is került város a listára, ami külön öröm. Azok a települések jutottak át a rostán, amelyek legalább 70 százalékban megújulókból szerzik az elektromos áramot.

A 2017-es adatok szerint az új-zélandi Auckland, a norvég Oslo, a kenyai Nairobi vagy a kanadai Vancouver is ezen városok között van. 57 város Latin-Amerikából, 21 Európából, 9 Afrikából és 5 Kanadából került ki, az Egyesült Államok mindössze négy települése ütötte meg a szintet. Érdekes, hogy 1-1 várossal találkozunk Ausztráliából és Dél-Koreából is.

2015-höz képest határozott növekedés mutatható ki, ekkor nem 101, hanem 47 város került fel a listára. A CDP azonban azt is kiemeli, hogy ez amiatt is lehet, hogy most több város jelent a CDP-nek, mint három évvel ezelőtt.

Az egészen pontosan 101 városból mindössze 40 működik 100 százalékosan megújuló energiáról, ezek a szél-, nap-, hidro-, biomassza- és geotermális energiát használják fel együttesen.

Hasonló Cikkek

Leave Your Comment

//FB analitics //FB SDK like gomb