Tilos lesz a műanyagpalack a britek legnagyobb fesztiválján

február 23rd, 2018

A Glastonbury fesztiválon szigorúan betiltják a műanyagpalackok használatát. A rendezvény 2019-es újranyitása során tilos lesz műanyagpalackot behozni a fesztivál területére, és belül sem fognak árulni.

A fesztiválok egyre zöldebbek: még a Szigeten is egyre inkább támogatják azt, hogy a fesztiválozók szemetet szedjenek, az összegyűjtött söröspoharakért például ajándék ital is jár. Ez is arra próbálja rávenni a bulizókat, hogy ne eldobálják a szemetüket, hanem gyűjtsék össze, minél kevesebb kárt téve a környezetben.

A Glastonbury fesztivál még ennél is zöldebben működött eddig is: komoly szerep jutott a napenergiának is a rendezvény mindennapjaiban, és a mellékhelyiségekben összegyűjtött „anyagot” is komposztálásra használták fel. Most még egy lépést tesznek a környezettudatosság felé: betiltják a műanyagpalackok használatát a fesztivál területén belül.

A szervezők szerint a fesztivál öt napja alatt összesen átlagosan egymillió műanyagpalackot használnak a bulizók, ami rengeteg, és nagyjából lehetetlen mindet össze is gyűjteni. A szervezőknek nem az a céljuk, hogy teljesen betiltsák a műanyagpoharakat és –palackokat a fesztivál területéről, sokkal inkább az, hogy elinduljon egy olyan folyamat, ami a zöldebb fesztiválozáshoz vezet.

A Glastonbury egyébként idén kihagy egy évet, hogy a földterület kicsit visszanyerhesse a növényzetét, de 2019-ben ismét megrendezik, és ezúttal minél kevesebb műanyagpalack használatával.

Hasonló Cikkek

Leave Your Comment

//FB analitics //FB SDK like gomb