Elektromos, repülő vízitaxik jöhetnek Párizsba

Egy francia startup nagyon érdekes módszerekkel próbálja fellendíteni a környezetbarát közlekedést a francia fővárosban: olyan vízitaxikat akar forgalomba helyezni, amelyek elektromossággal működnek, és repülnek!

Méterekkel a víz felett

A jövő tényleg itt van: nyáron a párizsiak már repülő autókban utazhatnak! Persze egyelőre még nem olyan a helyzet, mint Az ötödik elemben, a kocsik csak pár méterrel fognak a víz felett repkedni, de mégis új éra köszönthet a zöld közlekedésre, ha tényleg elterjednek.

Taxik a Szajnán

A SeaBubbles névre keresztelt apró, futurisztikus külsővel megáldott taxik júniustól lephetik el a francia fővárost. Ezek lehetnek az első igazán zöld vízi közlekedési eszközök, hiszen a holdszárnyas járműveket nagyrészt napelemekkel töltik fel. A SeaBubbles nem fog hullámokat sem generálni, még teljes sebesség mellett sem, hiszen nem a vízben, hanem nagyjából egy méterrel fölötte fog közlekedni.

A tervek szerint a járművek nagyjából 30 kilométer per órás maximum sebességgel fognak közlekedni a Szajnán, és tökéletes közlekedési alternatívát nyújtanak majd a helyi lakosoknak és a turistáknak is egyaránt. Nagyjából úgy működnek majd, mint az Uber.

Teljesen környezetbarátak

És hogy miből készülnek? Üvegszálból és nagy sűrűségű habszivacsból, hat-nyolc csomóval tudnak majd haladni a víz felett, és nagyjából 80-100 kilométert tesznek meg egy töltéssel. A töltést a saját kikötőjükben oldják majd meg, nagyrészt napenergia, kisebb részt a hullámok energiájának segítségével.

Az ötlet azért is lehet teljesen működőképes, mert általában a világ nagyvárosainak nagy részét folyó szeli ketté – a SeaBubbles pedig pontosan ezeket a kihasználatlan víziutakat akarja bevezetni a forgalomba.

 

Hasonló Cikkek

Leave Your Comment

//FB analitics //FB SDK like gomb