Tengerszint-emelkedés? Ugyan! Itt a megoldás!

október 28th, 2017

Legalább is arra, hogy még az emelkedő tengerszint esetében is kényelmesen maradhassunk: az ARKUP lakásként is használható, különleges jachtja megoldja a katasztrófa problémáját.

Persze azért érdemes lenne inkább arra törekednünk, hogy megállítsuk a tengerszint emelkedését, de szép B-terv lehet az ARKUP élhető jachtja, amely gyakorlatilag inkább olyan, mint egy úszó kis lakás. A dizájnerek szerint környezetbarát, nem használ fel környezetszennyező üzemanyagot, csak napenergiával működik, és víztisztító valamint esőfelhasználó rendszereket is tartalmaz. Sőt, még a keletkező hulladékot is felhasználja. Lassan túl szép, hogy igaz legyen.

Pedig úgy tűnik, tényleg működhet: a tervezők mindenre gondoltak, amire egy ilyen úszó házban szüksége lehet az embernek. Ha esetleg nem tetszik a környék, egy 136 lóerős zöld motorral el is húzhatunk távolabbra, akár 7 csomós sebességgel haladva is. Az ARKUP szerint már a gyártásnál is figyelnek a környezetbarát megoldásokra, és legfőbb előnyükként azt nevezik meg, hogy az úszó ház teljesen független mindenféle külső energiaforrástól. A saját energiáját használja, saját víztisztító-berendezéssel és hulladékfelhasználó rendszerrel.

Persze egyelőre egyet sem gyártottak még le belőle, de jó tudni, hogy egy katasztrófa esetére is vannak B- és C-terveink, még akkor is, ha csak elméletben léteznek.

Hasonló Cikkek

Leave Your Comment

//FB analitics //FB SDK like gomb