Teljesen a menedzsment kezébe kerül a MET

július 8th, 2018

Teljes egészében a menedzsment kezébe kerül a MET, miután ismert tulajdonosai eladják a részesedésüket. A csoport további európai vásárlásokat tervez, amihez tőkét von be.

Egy éve keringtek a különböző pletykák a MET eladásáról, és mint Lakatos Benjamin cégvezetőtől most megtudtuk, valóban nagyjából egy éve kezdődtek azok a zürichi, londoni és New York-i tárgyalások, amelyeknek a végén, május 30-án felszállt a fehér füst.

Korábban mindenféle, zsákutcába jutott ötlet is felmerült. Talán a legviccesebb az volt, amikor egy jóindulatú svájci bankár komolyan azt javasolta, hogy próbálják Soros Györgyöt megnyerni, mert ő egy rugalmas befektető.

Nem ez a megoldás futott be, ahogyan nem jött egyelőre más angolszász alap, vagy külső partner sem, hanem Lakatos Benjamin vezérigazgató és a MET további menedzserei vásárolták ki a korábbi tulajdonostársakat.

A menedzsment pedig egy frissen alapított svájci entitáson (MET Capital Partners AG) keresztül, a nemzetközi ING Bank hitelének segítségével válik száz százalékos tulajdonossá. A nemzetközit azért fontos hangsúlyozni, mert a deal mérete (bár pontos összeget nem hoztak nyilvánosságra a felek) és a MET kelet-közép-európai pozíciói miatt ezt a tranzakciót mindvégig főleg az Elbától nyugatra működő bankok és tanácsadók (mintegy tíz cég) szervezték.

A teljes cikket az Indexen olvashatjátok el!

Hasonló Cikkek

Leave Your Comment

//FB analitics //FB SDK like gomb