Te is segíthetsz a Trump-erdő ültetésében

augusztus 30th, 2017

Donald Trump híresen klímatagadó, azok pedig, akik vele ellentétben törődnek a klímaváltozás gondolatával, most kreatív módon törnének borsot az orra alá: közösségi támogatással úgynevezett Trump-erdőt ültetnek, hogy ellensúlyozza az elnök negatív hatásait.

Donald Trump nem igazán hisz a klímaváltozásban – ennek apropóján egy közösségileg finanszírozott kezdeményezés indul, amelyben mindenki ültethet fákat, aki úgy gondolja, hogy a globális felmelegedés igenis komoly dolog. A fák fontos szerepet játszanak a szén-dioxid kivonásában, így ezzel tényleg segíteni lehetne a környezetet.

Trump ugyanis beiktatása után fogta, és eltörölte Barack Obama Tiszta Energiatervét, amelyet olyan óriásvállalatok is támogattak, mint a Google, az Amazon, a Microsoft és az Apple. A terv 2030-ra 30 százalékkal csökkentette volna az energiaszektor károsanyag-kibocsájtását, és a por- és egyéb károsrészecske-kibocsájtást is 25 százalékkal mérsékelte volna. Ezzel 350 millió tonna szén-dioxid levegőbe eresztését akadályozta volna meg. Mivel az elnök nem hisz a klímaváltozásban (és úgy gondolja, hogy ez hit kérdése, nem tudományos tény), gyorsan eltörölte a tervet, és vele minden pozitív hozadékát is.

A Trump-erdő kezdeményezői azt akarják elérni, hogy valahogy ellensúlyozzuk ezt a kárt, amit az elnök tett a környezetben – ehhez azonban 10 milliárd fa elültetésére lenne szükség, ami nem kis feladat. Éppen ezért nem a szervezők, hanem a közönség az, akinek aktivizálnia kell magát, és ha kisebb csoportok kisebb mennyiségű fát ültetnek, de sok csoportot sikerül mozgósítani, akkor nyert ügyünk van.

A kezdeményezés a brit klímakutató, dr. Dan Price, az amerikai Jeff Willis és az új-zélandi Adrien Taylor nevéhez köthető – utóbbinak nem új a terület, Offcut nevű cégével már korábban is 1000 őshonos fát ültetett Új-Zélandon. Reméljük, hogy a mostani kezdeményezésnek még nagyobb visszhangja lesz, és a Trump-erdő végül tényleg létrejön, még ha nem is egybefüggő erdőként.

Hasonló Cikkek

Leave Your Comment

//FB analitics //FB SDK like gomb