Tartsd távol a hangyákat a lakásból természetes módon!

április 27th, 2017

Itt a tavasz, és vele nemcsak a jó idő, hanem a hangyák is megérkeznek – legalább is a kertesházak jó része szenved ilyenkor a hangyainváziótól. Bár a rovarok kiirtására vannak hatékony megoldások, egyik sem túl környezetbarát, mind vegyszereket és mérgező anyagokat jelent. Persze, mint nagyjából minden ház körüli munkát, ezt is meg lehet oldani zölden is!

El sem tudnád képzelni, mennyire egyszerűen megszabadulhatsz a nemkívánatos hangyáktól a házadban – ráadásul úgy, hogy nem is kell őket bántanod, és mérgező rovarölőket sem kell a ház zárt terében használnod. Persze valószínűleg ilyenkor az a legkisebb gondod, hogy a hangya túléli-e a kiüldözést, vagy sem, de a természet szempontjából mindenképpen jobb, ha megmaradnak az apró rovarok – ezzel a házi módszerrel pedig biztosan nem lesz semmi bajuk.

Hogy mi a titok? Nem valami bonyolult főzet, vagy ezer, nehezen megszerezhető összetevőből álló keverék – fogadok, hogy a szükséges anyag most is megtalálható a konyhaszekrényedben. A megoldás: a fahéj!

Megelőzésképp és kiűzésként is tökéletesen működik a dolog: az erős illatú fahéjat elég arrafelé elszórni a lakásban, ahol a hangyák közlekedni szoktak. Használhatsz fahéjolajat is, ha nem szeretnéd a barna porral végighinteni az egész lakást, gyakorlatilag bármi működik, aminek erős aromája van. Merthogy ebben van a kulcs: a hangyák szagok által találják meg a többieket, és azt is, hogy merre van az élelem. Ha ezeket a szagokat megzavarjuk, összezavarodnak, és máshol keresgélnek – a házon kívül, általában.

Nem csak fahéjjal működik a dolog, bármilyen erős illatú természetes anyag megteszi: az ecet, citrom, kávészemek vagy mentol is hatásos lehet.

Hasonló Cikkek

Leave Your Comment

//FB analitics //FB SDK like gomb