Szódabikarbóna a környezetvédelem szolgálatában

április 20th, 2017

Bármilyen háztartásbeli környezetbarát tippet olvasunk, biztosan szerepel majd benne a szódabikarbóna – nem is véletlenül, remekül helyettesít rengeteg egyébként környezetszennyező anyagot. Most felsorolunk pár felhasználási területet, ahol nyugodtan kicserélheted a kevésbé zöld anyagokat a szódabikarbónára, ugyanolyan szép eredményt fogsz elérni!

Takaríts vele!

A szódabikarbóna olcsó, és nagyon jól ki lehet váltani vele mérgező, környezetszennyező takarítószereket. Meleg törlőkendővel és szódabikarbónával a padlón lévő makacs szennyeződéseket is eltüntetheted, ecettel keverve tökéletes bútortisztítónak, sőt, akár az eldugult lefolyókat is kitisztíthatod vele. Utóbbihoz is csak forró víz és ecet hozzáadása szükséges – mindent meg lehet oldani otthoni, természetes szerek segítségével.

Cseréld le a szépségápolási termékeket!

Mind tudjuk, hogy a tusfürdők, samponok, sminktermékek és szinte az összes ehhez hasonló szépségápolási termék jellemzően környezetszennyező, kezdve az elkészítési módnál az összetevőkön át a szállításig. Az ilyen termékek jó részét kiválthatjuk szódabikarbónát tartalmazó keverékekkel – fogkrém helyett például szódabikarbóna és tengeri só keveréke is megteszi, a leégett bőrt szódabikarbónás hideg borogatással lehet enyhíteni, samponhoz adva pedig sokszorozza annak tisztító tulajdonságát.

Használd a ház körüli munkákban!

A lakás szagtalanítására például tökéletesen megfelel a szódabikarbóna is, nem kell több ezer forintot elkölteni olyan vegyszerekre, amiktől aztán bűzlik a ház. Ugyanígy a hűtőszekrényt is szagtalanítani lehet vele, elég csak egy kis tálkában beletenni az ételek mellé. A mosógépet és a kávéfőzőt könnyen kimoshatod és vízkőtlenítheted vele, csak el kell indítani üresen, szódabikarbónával őket. Sőt, még a vécé tisztítására is tökéletes – elég, ha mosószer helyett egy kis szóadbikarbónát szórsz a kagylóba, és hagyod állni egy darabig, minden szennyeződést levisz.

Hasonló Cikkek

Leave Your Comment

//FB analitics //FB SDK like gomb