Szélenergiával működik majd a Microsoft adatbankja

október 17th, 2017

Írországban szélerőművek is besegítenek majd a Microsoft óriási adatbankjának energiaellátásába.

A County Kerryben található, 37 megawattos szélfarm száz százalékát vásárolta meg a Microsoft, amelynek most nagy célja, hogy kicsit belehúzzon a zöld energiaforrások terén. A szélerőművek így az országban található adatbankot látják majd el árammal, hozzájárulva ahhoz, hogy az épület kicsit környezetbarátabb módon működjön.

Nem ez a legmeredekebb vállalkozása azonban a tech óriásnak: Wyomingban építettek már egy kísérleti adatközpontot is, amely teljesen a hálózattól függetlenül működik, és kizárólag biogázból kapja az energiáját. Sőt, egy kisebb adatközpontot még a tenger mélyére is levittek, hogy bebizonyítsák, a víz egyszerre tudja hűteni és energiával ellátni a létesítményt.

A mostani projekt azonban nem csak a zöld energiafelhasználásról szól: a Microsoft szorosan együttműködik a GE-vel, és azzal kísérletezik, hogy mennyire hatékony a megvásárolt szélfarm energiatárolási rendszere. A zöld energiával kapcsolatban ugyanis még mindig az a legnagyobb problémánk, hogy nehezen tudjuk tárolni a megtermelt mennyiséget, ezért az ellátás igencsak időszakos, ami egy adatbank számára meg pláne problémás lehet.

Hasonló Cikkek

Leave Your Comment

//FB analitics //FB SDK like gomb