Spórolj vizet a konyhában!

május 28th, 2017

Elképesztően sok vizet pazarlunk olyan dolgokra, amikre egyáltalán nem kéne – és itt most nem csak egy hosszú, forró zuhanyra gondolunk, hanem egyéb más, mindennapi tevékenységekre is, amelyek feleslegesen veszik el a litereket a Föld egyébként is elég szegényes édesvízkészletéből. A konyhában például az alábbi dolgokra érdemes odafigyelni, ha szeretnél egy kicsit spórolni a vízzel.

Mosogatás

Ha megengedheted magadnak, vegyél egy olyan mosogatógépet, ami rendelkezik öko-funkcióval. Ha nem tudsz ilyet beszerezni, és továbbra is kézzel mosogatsz, a jó öreg bedugós módszert válaszd, és ne futó vízsugár alatt mosd el az edényeidet.

Hidratálás

Most, hogy egyre melegebb van, nagyon fontos, hogy elég folyadékot juttass a szervezetedbe. De figyelj arra is például, hogy a csapból kiöntött vizet inkább tedd be pár percre a hűtőbe, minthogy folyasd a vizet addig, amíg magától le nem hűl rendesen a csapból. Amúgy is inkább a csapvizet ajánljuk, hiszen a palackozott ásványvíz esetében a palack előállításához is rengeteg vizet használnak el.

Főzés

A főzésnél rengeteg olyan dolog van, amivel, ha megfogadod a tanácsainkat, sokat segíthetsz a környezeteddel. Ott van például az a rossz szokás, hogy a mélyhűtött árukat meleg vízben próbáljuk feloldani – ezt nagyon gyorsan felejtsd el, inkább rakd be éjszakára a hűtőbe a csirkemellet, és hagyd, ott hadd olvadjon fel. Óvatosan mosd a gyümölcsöket és zöldségeket is – inkább egyszerre, mint egyesével. Ráadásul fel is tudod használni újra azt a vizet, amivel főztél, például a növények öntözésére.

Hasonló Cikkek

Leave Your Comment

//FB analitics //FB SDK like gomb