Skócia 2030-ra a világ vezető országává akar válni a megújuló energiában

augusztus 20th, 2018

Egy tanulmány kijelölt egy járható utat Skócia számára, amely tervbe vette, hogy 2030-ra a világ vezető országává válik a megújuló energia terén. Skóciában jelenleg nagy az energiaszegénység, ezt is szeretné orvosolni a most megjelent útmutató.

A tanulmány szerint az Egyesült Királyság energiapolitikája az 1980-as évektől egyáltalán nem kedvez Skóciának, a skót háztartások 34 százaléka küzd üzemanyagszegénységgel, míg a hat legnagyobb energiaipari vállalat óriási haszonkulccsal működik. A Renewables Scotland 2030, vagyis Skócia Megújulók 2030 című tervezet ezt az energiaszegénységet is orvosolni kívánja, miközben a megújuló energiával nyújt megoldást a problémákra.

A tanulmány szerint Skócia új Országos Energetikai Társaságának öt fontos témára kell fókuszálnia:

  1. csökkenteni, majd egy nap eltüntetni az üzemanyagszegénységet,
  2. az üzemanyag iránti kereslet 75 százalékát megújulókból kell fedezni,
  3. decentralizálni az energiaellátást,
  4. befektetni a zöld technológiák kutatásába és fejlesztésébe,
  5. nonprofit megközelítést használni azért, hogy a zöld eredményeknek társadalmi eredményei is legyenek.

Craig Berry mérnök, a tanulmány egyik szerzője szerint, ha a skótok Németország és az északi államok példáját követnék, 2030-ra képesek lehetnének a világ legzöldebb országává válni a megújuló energia terén.

Skócia egyébként már most fejlődést mutat a környezettudatosság terén: a kormány 2032-re az összes benzines és dízeles autókat el akarja tüntetni az országból, 2020-ra pedig azt tervezi, hogy az összes elektromos áramot megújulókból fedezi. Ennek érdekében Skócia nagyon belehúzott a parti szélerőművek építésébe.

Hasonló Cikkek

Leave Your Comment

//FB analitics //FB SDK like gomb