Saját céged van? Így tedd zöldebbé!

március 29th, 2017

Aki saját vállalkozást vezet, annak gyakran a környezetvédelem az utolsó, ami eszébe jut egy hosszú nap után. Pedig nem is kellenek nagy változtatások ahhoz, hogy egy kicsi, közepes, esetleg nagy cég is be tudjon kicsit zöldülni – adjuk is a tippeket!

Nincs több műanyagpalack!

Ösztönözd arra a munkavállalókat, hogy ne vásároljanak fél vagy egy literes műanyagpalackos vizeket, helyette inkább szerelj be egy nagy vízadagolót, ami sokkal környezetbarátabb megoldás. Mindenki a saját poharába öntse bele a vizet, és még véletlenül se használjon műanyagpoharat, mert azzal ugyanott vagytok, ahol a part szakad!

Cseréld ki az égőket!

A LED-világításnak alapnak kellene lennie minden irodában, hiszen annyival kevesebbet fogyaszt, hogy rengeteget spórolhatsz is vele a villanyszámlán. Arra azért figyelj, hogy hiába tudod, mennyivel olcsóbb és gazdaságosabb a LED-lámpa, ne legyél vele felelőtlen – akkor nem jön ki a környezetbarát hatása, ha mindig égve hagyjátok, nem úgy, mint a normál villannyal tennétek.

Gyűjtsetek szelektíven!

Figyelj arra, hogy az irodában vagy egyéb munkahelyen kizárólag szelektív kukák legyenek, és ösztönözd a munkavállalókat arra, hogy használják is őket! Ez még egy kisebb cégnél is hatalmas terhet vesz le a környezet válláról, így tényleg megéri azt a kis extra energiát.

Figyelj a takarításra!

Hívd fel a takarítószemélyzet figyelmét arra, hogy ma már minden takarítószernek van zöldebb, környezetbarátabb változata! Ha olyan kis cégnél dolgozol, ahol a munkavállalók maguk takarítanak saját maguk után, akkor oktasd őket te is arról, hogy milyen alternatívákat választhatnak a környezetszennyező vegyszerek helyett!

Hasonló Cikkek

Leave Your Comment

//FB analitics //FB SDK like gomb