Óriásvállalatok vállalták be, hogy sokkal kevesebb műanyagot fognak felhasználni

április 27th, 2018

Szerencsére egyre több magánvállalat is felismeri, hogy a műanyagfelhasználást csökkenteni kell ahhoz, hogy fennmaradhasson a bolygónk – most egy egyedülálló kezdeményezés indult el, amelynek célja, hogy 2025-re bezöldítse a legnagyobb cégek munkáját.

A legnépszerűbb élelmiszeripari, üdítőipari és tisztítóipari cégek szép része elhivatottságát fejezte ki afelé, hogy hét éven belül sokkal zöldebbé tegye a működését.  A WRAP civil szervezet gyűjti egy kalap alá ezeket a vállalatokat, amelyek mindannyian ugyanazokat a célokat tűzték ki maguk elé. Ezek között vannak az alábbiak:

  • 2025-re műanyagcsomagolásuk 100 százalékát újrahasznosíthatóvá vagy komposztálhatóvá teszik,
  • 70 százalékát már újrahasznosított anyagokból készítik el,
  • valamint minden szükségtelen csomagolástól megszabadítják a termékeiket.

A kezdeményezéshez olyan cégek is csatlakoztak, mint a Pepsi, a Nestlé, az Unilever, vagy a Proctor and Gamble (utóbbihoz tartozik a Head & Shoulders és a Pampers is).

Ez persze óriási lépés, de a kritikusok szerint még mindig nem elég, hiszen ugyanúgy műanyag marad a csomagolás, attól, hogy újrahasznosított. Persze a vállalatok is megjegyezték, hogy nagyon nehéz úgy környezettudatossá válni, hogy a minőség ne sérüljön – mindenesetre a WRAP kezdeményezésére ezek az óriáscégek megpróbálják.

Hasonló Cikkek

Leave Your Comment

//FB analitics //FB SDK like gomb