Olasz és bolgár leányvállalatot alapít a MET Csoport

szeptember 18th, 2017

Olaszországi és bulgáriai leányvállalatainak megalapításával folytatja európai növekedését az energiakereskedő MET Csoport. Az új cégek ipari fogyasztóknak, valamint közép- és kisvállalatoknak értékesítenek földgázt és áramot.

Az olasz nagykereskedelmi földgáz- és cseppfolyósított földgázpiacon (LNG) évek óta aktív a MET Csoport. A MET Energia Italia leányvállalatot annak érdekében hozta létre, hogy végfogyasztók bevonásával tovább erősítse jelenlétét az olaszországi piacon.

A MET Italia élére a széleskörű energiapiaci tapasztalatokkal bíró Giuseppe Rebuzzini került. „A MET Csoport stratégiai piacként tekint Olaszországra, amely a kontinentális Európa második legnagyobb földgázpiaca. Értékes szinergia jöhet létre más fontos piacokkal, ahol a MET már jelen van. Olaszország ráadásul LNG-szállítmányok egyre jelentősebb fogadóállomása” – nyilatkozta a vezérigazgató a cégalapításról.

A MET Bulgária megalapítása magától értetődő lépés volt, miután a MET jelen van a szomszédos Romániában, Szerbiában és Törökországban is. A MET Bulgária a térségbeli leányvállalatokkal folytatott, határon átnyúló kereskedéssel teremt szinergiát, emellett a bolgár nagy- és kiskereskedelmi piacon nyújt fölgáz- és áramszolgáltatást.

„Izgalmas időszak elé nézünk, ahogy Bulgária mindinkább az európai modellhez közelíti a helyi földgáz- és villamosenergia-piacot. A MET Energy Trading Bulgaria a cégcsoport széleskörű szakértelmére építve kimagasló és versenyképes szolgáltatásokat nyújt üzletfeleinek, akikre új lehetőségek várnak a most megnyíló piacon” – mondta Kamen Ivchev, a MET Bulgária vezérigazgatója.

Forrás: MET Hungary

Hasonló Cikkek

Leave Your Comment

//FB analitics //FB SDK like gomb