Nicaragua is aláírná a párizsi klímaegyezményt

október 22nd, 2017

Nicaragua elnöke azt mondta, hogy az országa is aláírja a párizsi klímaegyezményt – így már csak az Egyesült Államok és Szíria marad ki a globális megállapodásból.

Nicaragua elnöke, Daniel Ortega kijelentette, hogy országa végre hajlandó csatlakozni a 2015-ös párizsi klímaegyezményhez, amelynek célja egy olyan országokon átívelő összefogás, amely csökkenti a károsanyag-kibocsájtást, és mérsékli a globális felmelegedés mértékét.

Az elnök korábban azért utasította el az aláírást, mert nem tartotta elég radikálisnak az egyezményben foglalt tevékenységeket, és úgy érezte, hogy nem hoz majd elég változást a betartásuk. Most azonban meggondolta magát, bár pontos határidőt nem adott az aláíráshoz.

Ha ez tényleg megtörténik, akkor az Egyesült Államok és Szíria lesz az a két ország, amelyek nem részei az egyezménynek, ami azért elég sokat elmond az USA jelenlegi környezetvédelmi helyzetéről – rajta kívül csak egyetlen, polgárháborútól sújtott és szétszedett ország nem vállal felelősséget a bolygó védelmében.

Hasonló Cikkek

Leave Your Comment

//FB analitics //FB SDK like gomb