Németországban egyre kényelmesebb elektromos autóval járni

április 29th, 2017

Szokták mondani, hogy az elektromos autók egyik legnagyobb problémája, hogy nincs elég töltőállomás az országokban, ezért elég rizikós elindulni egy ilyen kocsival. A németek most erre próbálnak megoldást találni: az elmúlt évben 27 százalékkal növelték a nyilvános töltőállomások számát.

Németország mindig is a fejlődés élvonalában állt, ha elektromos autókról volt szó. Most sincs ez máshogy – az ország az elektromos kocsik egyik fő problémájára, a töltőpontok hiányára próbál megoldást találni, most például azzal, hogy a tavalyi évben jelentősen, 27 százalékkal megnövelte a nyilvános töltőállomások számát.

Azt is érdemes megjegyezni, hogy a töltőállomásokra nincs annyira szükség, mint a benzinkutakra a benzines autók esetében – a legtöbb elektromos autótulajdonos ugyanis nem az úton, hanem otthon tölti fel az autóját. Ezek a kocsik képesek nem túl nagy, de elegendő távolságokat megtenni egy töltéssel – persze több száz kilométeres túrára még nem érdemes velük menni, de erre szolgálhatnak megoldásként a közösségi töltőállomások.

Ezen kívül a számuk növekedése abban is segíthet, hogy a kissé laikus, de érdeklődő vásárlójelöltek megnyugodjanak – a legtöbb embernek ugyanis tényleg az van a fejében, hogy az elektromos kocsikat ugyanúgy kell út közben tölteni, mint a benzineseket. Ha több a töltőállomás, nagyobb a biztonságérzet, és persze nagyobb útszakaszokat is lehet bejárni az elektromos kocsival is.

Hasonló Cikkek

Leave Your Comment

//FB analitics //FB SDK like gomb