Németország áprilisban nagyot villantott a megújulókból

május 21st, 2017

Április utolsó hétvégéjén 85 százalékban megújuló energiából érkezett a villamos energia Németországban – bár ehhez a jó időjárási körülmények is kellettek, a rekord tökéletes példa arra, hogy valóban lehet megújulókból fedezni az áramszükségleteket.

Németország különösen ügyel arra, hogy energiája egyre nagyobb részét megújulókból, zöld forrású energiából nyerje – ebben mérföldkő lehet április utolsó hétvégéje, amikor az elektromos áram 85 százalékát sikerült ilyen módon nyerniük.

Az eredmény nap-, szél-, vízenergia és biomassza felhasználásával jött ki. A megfelelő (napos, szeles) időjárás az egész országban adott volt, ez is hozzájárult a sikerhez.

Németország 2050-re ki akarja maximalizálni az ország zöldenergia-kapacitását, a számítások szerint valamikor 2030-ban indul majd meg a szemmel látható növekedés. Ennek az az oka, hogy 2010 tájékán rengeteg megújuló energiával kapcsolatos befektetés történt az országban, amelyek addigra fognak nyereséget termelni, és igazán beindulni.

Ezekhez a törekvésekhez kifejezetten jó hír, hogy a bizonyos áprilisi hétvégén annyi elektromos energiát sikerült generálni részben a megújulók segítségével, amennyit az ország el sem használt, így negatív oldalra billent a mérleg nyelve.

Hasonló Cikkek

Leave Your Comment

//FB analitics //FB SDK like gomb