Nem csak elektromosságot, vizet is termel ez a napelem

április 19th, 2017

A tiszta, iható édesvíz hiánya már ma is rengeteg ember számára jelent problémát – még nagyobb akadályok jelenhetnek meg az ivóvíz bősége előtt a jövőben, ha így folytatjuk a környezetszennyezést és a vízpazarlást. Ez a napelem azonban nem csak elektromosságot, hanem ivóvizet is képes termelni, ami segíthet megoldani a jövőbeli problémákat.

Nem sok alternatív megoldás létezik arra, hogy ivóvizet tisztítsunk magunknak – ami van, az általában drága, vagy még kísérleti fázisban toporog, és nem lehet megvásárolni. Azok számára, akik nem a harmadik világban szeretnének segíteni a tiszta vízhez nem jutó árvákon, még kevesebb a lehetőség, erre adhat tökéletes megoldást a Zero Mass Water Source nevű eszköze, amely napelem és víztisztító is egyben.

Az Arizonai Egyetemről indult startup olyan napelemeket árul, amelyek képesek a levegőből kinyerni a nedvességet, és ivóvízzé alakítani. A 2,8 négyzetméteres elemek fényelektromos panel segítségével generálják az áramot, és egy olyan kondenzációs és párologtató kört mozgatnak az elektromosság segítségével, ami képes napi 2-5 liter tiszta vizet termelni.

Az egész egy 30 literes tankkal is együtt jár, amit össze lehet kötni a ház vízrendszerével. A desztillált vízbe különböző ásványokat is lehet tenni, hogy jobb íze legyen. A Source-ot már 2015 óta tesztelik különböző házakon, egyelőre nagy sikerrel – reméljük, hamarosan kereskedelmi forgalomba is kerül.

Hasonló Cikkek

Leave Your Comment

//FB analitics //FB SDK like gomb