Négy tipp a műanyagmentes nyaralásért

július 16th, 2018

Míg otthon egyre többen figyelünk arra, hogy kevesebb műanyagot használjunk, ha nyaralni megyünk, a kényelem lesz az első számú szempont, és gyakran megfeledkezünk a környezettudatosságról. Ezekkel a tippekkel ez nem fog megtörténni, és sokkal ügyesebben védhetjük a bolygónkat akkor is, ha épp pihenni indulunk.

Ne vegyünk egyszer használatos dolgokat!

Utazáshoz praktikusnak tűnhetnek az apró, egyszer használatos termékek, de a környezetet az így keletkezett hulladék nagyon megterheli. Inkább szerezzünk be olyan tégelyeket, amelyekben az otthon vásárolt, nagyobb kiszerelésű termékeket könnyen elvihetjük magunkkal!

Felejtsük el a palackozott ásványvizet!

Ez persze csak olyan helyen megoldható, ahol iható a csapvíz, de ha ilyen a desztinációnk, akkor bizony vigyünk magunkkal saját palackot, és ne vegyünk naponta újabb másfél literes műanyagpalackos ásványvizet.

Vigyük magunkkal a textilszatyrunkat!

Talán utazáshoz nem jut az eszünkbe, de valószínűleg a nyaralás helyszínén is fogunk vásárolni, amihez, textilszatyor hiányában, műanyagszatyrot fogunk kérni. Ne hagyjuk otthon az egyébként használt szövettáskát!

Tanuljuk a nyelvet!

Gyakoroljunk olyan kifejezéseket, amelyek a környezettudatosság szempontjából hasznosak lehetnek. Például tanuljuk meg elmondani, hogy nem kérünk szívószálat, vagy azt, hogy hoztunk magunkkal szatyrot, ne adjanak műanyagot.

Hasonló Cikkek

Leave Your Comment

//FB analitics //FB SDK like gomb