Nagy-Britanniában építik a világ legnagyobb szélturbináját

május 31st, 2017

Liverpool mellett állnak a legnagyobb szélturbinák, amelyeket jelenleg a piacon kapni lehet. A 195 méteres monstrumokat most először használják kereskedelmi célra.

A legtöbb hagyományos szélturbina teljesítménye nagyjából 1-4 megawatt között mozog – ehhez képest a Liverpool melletti új turbinák, a Burbo Bank kiegészítésnek keresztelt erőművek, 8 megawatt energiát képesek termelni. A 195 méteres óriásokat a Dong Energy értékesítette, és ez az első alkalom, hogy kereskedelmi szektorban felhasználják őket.

A szélerőműfarmon 32 ilyen óriás található, méretüket a képek vissza sem adják. Egy széllapátjuk nagyobb, mint kilenc londoni double decker egymás mögé állítva!

Az angol szélerőmű-ipar fellendülőben van, a következő offshore beruházások mindegyike már ilyen, legalább 8 megawattos szélturbinákat fog üzemeltetni. Az UK már most is a világ vezető part menti szélenergia-gyártója, összesen 5,3 gigawatt energiát tud előállítani csak ezekkel a létesítményekkel, amely 4,3 millió otthont láthat el energiával. Az épülő projektek akár ötven százalékkal is megemelhetik ezt a számot.

Hasonló Cikkek

Leave Your Comment

//FB analitics //FB SDK like gomb