Mini hippi Volkswagen elektromos mikrobusz érkezik

június 23rd, 2017

Pontosan annak a Volkswagen busznak érkezik a mini, környezetbarát változata, amelyben a 70-es években a hippik utazgattak – legalább is az a közhelyes kép szerint, ahogyan le szoktuk őket írni. A mikrobusz teljesen elektromos lesz, és 430 kilométert tud majd megtenni egyhuzamban.

A Volkswagennek jól is jön a pozitív PR, mivel tavaly robbant ki a botrány náluk azzal kapcsolatban, hogy nemes egyszerűséggel csalnak a károsanyag-kibocsájtásos teszteken. Ahhoz, hogy ezt a rossz marketinget kiküszöböljék (és persze elkerüljék a súlyos büntetéseket), a vállalat beleegyezett, hogy 4,7 milliárd dollárt fektet környezetvédő projektekbe, és rááll a kibocsájtásmentes autók gyártására is.

Ennek egyik fontos eleme lehet az újraálmodott Volkswagen Microbus, amely a bogáron kívül a másik ikonikus darabja a Volkswagen-univerzumnak. A márka szerint fontos az, hogy a vásárlók kötődjenek egy-egy autótípushoz, hiszen a bogárból is rengeteg fogy még, ezáltal remélik, hogy a zöld mikrobusz is hasonló jó fogadtatással indul majd.

A járművet két elektromos motor hajtja majd, egy feltöltéssel 430 kilométert lesz képes megtenni. 369 lóerővel száguld majd az utakon, és képes lesz fél óra alatt az akksik 80 százalékát feltölteni. Ez utóbbi azért elég komoly teljesítmény.

Hasonló Cikkek

Leave Your Comment

//FB analitics //FB SDK like gomb