Még a pápa is a zöld energia mellett teszi le a voksát

június 13th, 2018

Ferenc pápa olajvezetők egy csoportjának azt mondta, hogy gondolkozzanak el ők is a zöld energia előtérbe helyezésén, hogy csökkentsék a szegénységet és a klímaváltozás káros hatásait.

Ferenc pápa már jó néhányszor bebizonyította, hogy elég vezető szellemű egyházi vezető – olyan kérdésekben is foglalt már állást, ami korábban elég megosztó volt a katolikus egyházban, mint például a homoszexuálisok bűnössége, vagy a tudomány és a vallás kapcsolata. Most egy újabb komoly témában szólalt meg: a klímaváltozással kapcsolatban.

A szóban forgó olajtársasági vezetők (az ExxonMobil, BP, Royal Dutch, Shell és társainak képviselői) egy kétnapos konferencián vettek részt, amikor a pápa felhívta a figyelmüket arra, hogy a civilizáció és a bolygó érdekében arra kell törekedniük, hogy visszaszorítsák a fosszilis energiahordozók használatát, és zöld források felé forduljanak. Ez a legnagyobb olajtársaságok vezetőinek azért elég merész kijelentés, de kétségkívül igaz – és ki más mondaná ki, ha nem Ferenc pápa?

A katolikus egyház jelenlegi vezetője egyébként korábban is állást foglalt már a zöld energia előretörése és a fosszilis energiahordozók visszaszorítása mellett, szerinte ez egy égető kérdése a jelenlegi társadalmunknak.

Hasonló Cikkek

Leave Your Comment

//FB analitics //FB SDK like gomb