Már a teákkal együtt is műanyagot iszunk

március 6th, 2018

Bárki, aki komolyan ért a teafogyasztáshoz, és szereti a minőségi teákat, az elvből nem fogyaszt zacskózott teafajtákat – legalább is a hagyományos, szálas teát tartja a legjobbnak. Jól is teszi, mivel a teafilterek átlagosan 25 százaléka műanyagból készül.

Ez főleg az Egyesült Királyságban lehet probléma, az ország ugyanis még ma is óriási teafogyasztó. Csakhogy a hagyományos teafilterek legalább 25 százaléka műanyagból, vagyis műanyag polimerek felhasználásával készül. Ez egyrészt a környezetnek, másrészt az emberi egészségnek is nagyon rossz hír.

A briteknél ugyanis rengetegen komposztálják a teafiltereiket, ami azért probléma, mert nem bomlanak le teljesen a műanyagtartalmuk miatt. A teagyártók szerint segíthet, ha kisebb darabokra tépjük a teafiltereket, mielőtt a komposztálóba dobjuk, de ez sokszor nem kivitelezhető, és egyébként is, elég macerás.

Aztán ott van még az a probléma is, hogy a műanyagos forró víz fogyasztása nem biztos, hogy az emberi szervezetre is olyan jó hatással van. A brit teaforgalmazók már kísérletezgetnek műanyagmentes teafilterekkel, de ezek sokkal többe kerülnek, mint a műanyagos társaik.

Csakhogy szerencsére nem kell éveket várnunk arra, hogy műanyagmentes teát ihassunk – egyszerűen válasszuk a szálas fajtákat, és teatojással használjuk őket. Ezek a teafajták állítólag sokkal jobb minőségűek is, és erőteljesebb ízélményt nyújtanak.

Hasonló Cikkek

Leave Your Comment

//FB analitics //FB SDK like gomb