Már idén jönnek az első környezetbarát legójátékok

március 10th, 2018

A LEGO bejelentette, hogy ők is a környezettudatosság útjára lépnek: idén kiadják az első növényi anyagokból gyártott legókockáikat. A vállalat 2015 óta fókuszál az egyre komolyabb fenntarthatóságra, és most sikerült először odáig eljutnia, hogy tényleg környezetbarát játékokat küldjön piacra.

Ha a környezettudatosságról beszélünk, valószínűleg nem a LEGO jut először eszünkbe róla: hiszen a vállalat abból szerzi a betevőjét, hogy apró műanyagdarabokat ad el gyerekeknek. Ez, ha belegondolunk, hogy mekkora problémát jelent jelenleg a műanyagszennyezés, minden, csak nem környezetbarát. Bár a cég tavaly bejelentette, hogy teljesen megújuló energiáról működik, a műanyagproblémái még mindig nem oldódtak meg – egészen eddig.

A LEGO ugyanis még idén olyan játékokat dob piacra, amelyek növényi eredetű műanyagból készülnek majd: fából, levelekből és ágakból. A vállalat garanciát vállal arra, hogy a játékok minősége nem fog romlani, egyszerűen környezetbarát anyagokból készülnek majd: az előbb említett növényi eredetű összetevőkből, valamint cukornádból készült polietilénből.

A LEGO eltökélt, hogy minél zöldebbé varázsolja az elég környezetszennyező termékekre alapuló vállalatát: 2030-ig mind a csomagolást, mind a termékeit teljesen fenntarthatóvá szeretné tenni. Ebbe az elképzelésbe a cég több mint 1 millió dán koronát fektetett be, ami nagyjából 42 millió magyar forintnak felel meg.

A vállalat szerint a gyerekek nem fognak észrevenni semmiféle változást a játékok kinézetében és minőségében – mindössze nem hagyományos, hanem növényalapú műanyagból készült játékokkal játszanak majd.

Főkép: LEGO

Hasonló Cikkek

Leave Your Comment

//FB analitics //FB SDK like gomb