Most már a bukósisakot is lehet újrahasznosított anyagból készíteni

december 15th, 2017

A biciklisek egyik legnagyobb problémáját oldhatja meg az újrahasznosított anyagból készült biciklis bukósisak, amelyet könnyedén össze lehet hajtani akkorára, hogy bármilyen táskába beleférjen.

A biciklis balesetvédelem egyik legnagyobb hátulütője az, hogy a nagy bukósisakokat a biciklizés után tárolni is kell valahol. Sokan a biciklin hagyják, ahonnan ellophatják őket, vagy ki vannak téve az időjárás viszontagságainak, sokan magukkal cipelik őket, de felesleges súlyt és bosszúságot jelentenek. Van, aki pontosan ezért nem használ bukósisakot, pedig sokszor életet menthetne. Erre megoldás egy londoni startup újrahasznosított biciklis bukósisakja, amelyet könnyedén össze lehet hajtani kisebb méretűre.

A LID Helmets bukósisakok több éves tesztelés eredményei, most kerültek csak piacra, amikor már kétéves tesztelési időszak van mögöttük, és biztosították, hogy minden európai és globális szabványnak is eleget tegyenek. Az első változat a plico becenevet kapta.

A bukósisakokat könnyű összehajtani akkorára, hogy egy hátizsákban elférjenek, és egy mágneses rendszer azt is biztosítja, hogy ne nyíljanak ki idejekorán. A sisak könnyű is, és légáteresztő, mégis biztonságot nyújt a városi közlekedésben.

Hasonló Cikkek

Leave Your Comment

//FB analitics //FB SDK like gomb