Lépett a Lidl is: nincs több egyszer használható műanyag!

július 4th, 2018

2019 végéig eltüntetik a hazai Lidl áruházakból az egyszer használható műanyag termékeket, a most még készleten lévő darabokat sürgősen kiárusítják. A drasztikus lépéssel a környezettudatosság útjára kívánnak lépni.

A Lidl már korábban is kapirgálta a környezettudatosság felszínét: áprilisban például bejelentette, hogy 2025-re 20 százalékkal csökkenti a műanyag felhasználását. Most végre gyakorlati intézkedéseket is hoz ez érdekében: 2019-ig minden egyszer használható műanyagtermékétől megszabadul, így lekerülnek a polcokról a szívószálak, eldobható műanyag poharak, műanyag tányérok, evőeszközök és műanyag fültisztító pálcikák is – írja a napi.hu.

A vállalat azon dolgozik, hogy környezettudatosabb alternatívákat találjon ezekre a termékekre. A következő lépés pedig az lesz, hogy az azonnal fogyasztható ételek és üdítőital termékek mellől folyamatosan kivonja az értékesítésből a hozzácsomagolt műanyag evőeszközöket és szívószálakat.

Egyéb intézkedések is történnek azonban: a környezettudatosság útjára lépő vállalat például már most sem használ a saját márkás energiaitalaihoz műanyagot, ennek eredményeként hazánkban évente közel öt tonnával kevesebb fóliát kell majd csomagolásra felhasználni.

Hasonló Cikkek

Leave Your Comment

//FB analitics //FB SDK like gomb