A só a lelke mindennek: 4 módszer, hogy sóval takarítsunk otthon

január 29th, 2018

A hagyományos tisztítószerek elképesztő módon tudják roncsolni a környezetet, főleg akkor, ha a vízáramba is bekerülnek valahogy. Rengeteg módszer létezik a helyettesítésükre, közülük egy például az egyszerű házisó. Ez a 4 tipp segít, hogy ezzel az ártalmatlan, ráadásul nagyon olcsó természetes szerrel takarítsunk a lakásunkban!

1. Súroljuk vele a kádat!

A fertőtlenítőszerek nagyon mérgezőek a természetre nézve, pláne akkor, ha fogjuk, és leengedjük őket a lefolyón a szennyvízrendszerünkbe. Erre tökéletes megoldás lehet az, ha 1:1 arányban összekeverünk hagyományos házi sót, valamint szódabikarbónát, és ezzel súroljuk ki a kádat és a csapot. Sőt, még a vécét is takaríthatjuk vele! Ha egy kis citromot is hozzáveszünk, máris csillogást is adhatunk a felületeknek.

2. Tisztítsuk a vágódeszkát!

A vágódeszkán néhány gyümölcs foltot hagy, néhány zöldség pedig szagot, amit gyakran még a hagyományos mosogatással sem tudunk eltüntetni. Ha félbevágunk egy citromot, megszórjuk sóval, majd ezzel suvickoljuk le a felületet, azonnal eltüntet róla minden kellemetlenséget! Viszlát, hagymaszag, viszlát, eperfoltok!

3. Mossuk vele a ruháinkat!

A makacs izzadtságfoltokat igazán nehéz eltüntetni a ruháinkról, sokszor még a legjobb mosóporok sem képesek csodát tenni. Ilyenkor próbáljuk ki, hogy egynegyed csészényi sót felöntünk egy kis forróvízzel, és ebben áztatjuk a ruháinkat! Egy jó fél óra után halványodni kezdenek a foltok, majd teljesen el is tűntek- mindenféle vegyszer használata nélkül.

4. Tisztítsuk meg a vasalónkat!

A vasalóról igazán nehéz a szennyeződést lesikálni, de só segítségével valójában nem is kell kapargatnunk: szórjunk sót egy pergamenpapírra, és vasaljuk át vele a felületet! Ezután hagyjuk, hogy kihűljön a vasaló, majd egy ronggyal töröljük át a fémes felületét.

Hasonló Cikkek

Leave Your Comment

//FB analitics //FB SDK like gomb