Kína is búcsút mond a benzines kocsiknak

szeptember 20th, 2017

Bár határidőt még nem szabtak ki rá, a kínaiak is teljesen leállítanák a benzines és dízeles autók gyártását, és a hibridekre, valamint a teljesen elektromos kocsikra koncentrálnának.

Kínában 160 millió autó van az utakon, 2016-ban pedig 28 millió új autót adtak el az országban. Ez a világ összes eladott autójának majdnem egyharmada. Pontosan ezért tűnik hatalmas falatnak az, hogy az ország is le akar mondani a fosszilis üzemanyaggal működő kocsik gyártásáról, és átállna a hibridekre, valamint a teljesen elektromos meghajtásúakra, amelyeket „újenergiás járműveknek” neveznek Kínában.

Bár pontos határidő még nincs, korábban a kormány azt mondta, hogy örülne, ha 2035-re az eladott autók egyötöde elektromos lenne, ezért valószínűleg a kínaiak nem a 2040-es határidőre gyúrnak, amelyet az Egyesült Királyság és Franciaország is kitűzött maga elé.

A kijelentés azért fontos, mert Kína a világ egyik legnagyobb szén-dioxid-kibocsájtója, és ha itt megszűnne az autók károsanyag-kibocsájtása, az nagyon sokat lendítene a környezetvédelem helyzetén.

Hasonló Cikkek

Leave Your Comment

//FB analitics //FB SDK like gomb