Kicsit zöldebb lesz a csomagküldés karácsonykor Londonban

november 27th, 2017

A UPS csomagküldő szolgálat úgy döntött, hogy a karácsonyi időszakban a londoni szállítások egy részét elektromos, pótkocsis biciklikkel végzik majd el.

Az ünnepi szezon – legyen az karácsonyi, húsvéti, vagy egyszerűen fekete péntek környéki – mindig nagyon megterhelő a környezet számára. Egyrészt sokkal többet fogyasztunk ilyenkor, megnövekszik az ételhulladék és a csomagolópapír-hulladék mennyisége, másrészt a közlekedés is megsokszorozódik, mind lakossági, mind ipari téren.

A UPS csomagküldő szolgálat úgy döntött, hogy a brit fővárost kicsit megszabadítja a karácsonyi bevásárlás okozta szennyeződéstől, és a kiszállítások egy részét elektromos, pótkocsis biciklikkel végzi majd el. A kezdeményezés része az Alacsony (környezeti) Hatású Városi Logisztika (Low Impact City Logistics) projektnek, amelynek célja, hogy a városi közlekedést minél kisebb szénlábnyommal végezze el.

A kiszállítás ezen módját Camden városrészben kezdi el a vállalat novemberben és decemberben, de ha a projekt sikeresnek bizonyul, azaz nem csökken a kiszállítások mennyisége, nem nő számottevően a szállítási idő, és nem veszélyesebb ez a módszer a dolgozókra nézve, a többi városrészre, sőt, az ország többi városára is kiterjeszthetik a megoldást.

Az utánfutó egyébként 200 kilogrammnyi súlyt bír el, és fékezés közben visszatölti magát egy kicsit, hogy minél kevésbé kelljen a környezetszennyezőbb töltési módszerekre hagyatkozni. Annyi biztos, hogy a karácsonyi időszakban a biciklik próbára lesznek téve – de ha sikeresnek bizonyul a módszer, rengeteg károsanyag-kibocsájtást megspórolhatnak a városnak.

Hasonló Cikkek

Leave Your Comment

//FB analitics //FB SDK like gomb