Kétségbeejtő fotók mutatják, mit művel a rengeteg szemét a vadvilággal

május 24th, 2018

A Skót Természeti Örökség nevű szervezet ijesztő képeket tett közzé arról, hogy mit művel a rengeteg szemét a szárazföldön élő vadvilággal – gyakorlatilag már egyetlen állat sem immúnis arra, amit a környezettel művelünk.

A Scottish Natural Heritage (SNH, Skót Természeti Örökség) képein jól látszik, mennyire nem csak a tengeri élőlényeket sújtja a környezetszennyezés. Azon már senki nem lepődik meg, ha egy teknős orrába szívószál akad, és azon sem, ha egy tengeri madár gabalyodik bele a halászhálóba, de még az sem meglepő, ha a legmélyebben élő halak gyomrában találnak mikroműanyagot. Amikor azonban a mellettünk élő, szintén szárazföldi állatokkal történik hasonló, kicsit jobban megdöbbenünk.

A fotók egyikén egy szarvas látható, ahogyan az agancsa teljesen összegabalyodott valamiféle madzaggal, valószínűleg egy szárazföldre vetődött halászhálóval. A másik fotón elpusztult szarvasok láthatók, akik valószínűleg sokkal jobban belekavarodtak a zsinegbe, mint az első, kicsivel szerencsésebb társuk.

Az SNH még tavaly készítette ezeket a képeket, de még csak most hozta nyilvánosságra őket, mert elindult egy a tengerek megtisztításáért induló kampányuk. A fotók láttán azt kell mondanunk, van is miért kampányolnia a természetvédelmi szervezetnek.

Fotók: Scottish Natural Heritage

Hasonló Cikkek

Leave Your Comment

//FB analitics //FB SDK like gomb