Kétmillió szívószáltól szabadult meg szeptemberben Seattle

október 12th, 2017

A Lonely Whale Foundation felhívásának hatására egy hónapban kétmillióval kevesebb szívószálat használtak a városban, mint általában. Most megindult a szavazás, hogy melyik amerikai település legyen a kezdeményezés következő célpontja.

Elképesztően sok műanyag szívószálat használunk: az Egyesült Államokban minden egyes nap 500 millió szívószál fogy, ennek 99%-a teljesen feleslegesen. Nagyon kevés ugyanis az olyan ital, amelyet tényleg nem tudunk meginni a műanyagrudak nélkül. Persze, egy hideg limonádét vagy egy üveg kakaót biztosan jólesik szívószállal kortyolgatni, de ez az elképesztő mennyiségű műanyag mind felhasználatlan marad, és bekerül a természetbe, ahol súlyos károkat okoz.

Éppen ezért határozott a Lonely Whale Foundation (Magányos Bálna Alapítvány) úgy, hogy felhívja egy amerikai város lakóinak figyelmét a szennyezésre, méghozzá úgy, hogy arra buzdítja őket: egy hónapig ne használjanak egyetlen szívószálat sem. Persze ezt fizikailag lehetetlen teljesíteni, hiszen mindig lesz olyan, aki nem foglalkozik a felhívással, ennek ellenére is hatalmas sikerrel zárult a szeptemberi szívószálmentes hónap: kétmillió szívószállal kevesebbet használtak el, mint amennyit egyébként vásároltak volna.

A kezdeményezésben 150 vállalat is partner volt, amelyek szeptember után is folytatják a környezettudatos működést, és lebomló alternatívákat keresnek a műanyag változat helyett. A következő célpontot egyébként online lehet kiválasztani – bárki szavazhat november 30-ig arra, hogy az USA-ban melyik legyen az újabb szívószálmentes város.

Hasonló Cikkek

Leave Your Comment

//FB analitics //FB SDK like gomb