Kertet építenél? Így csináld zölden!

április 11th, 2017

Ha azon szerencsések közé tartozol, akik kertes házban laknak, vagy akkora erkéllyel rendelkeznek, hogy tudnak ott növényeket termeszteni, a tavasz biztosan az egyik kedvenc évszakod – ilyenkor indulhat újra a kertészkedés! Ez a tevékenység már magában elég zöld dolog, de lehet még környezetbarátabb módon is csinálni – ehhez adunk tippeket!

Ültess őshonos növényeket!

Teljesen felesleges olyan növényekkel teleszórni a kertet, amelyek idegenek a környezetüknek – az őshonos növényfajokhoz szokott a helyi állat- és növényvilág is, ezek nem borítják fel az egyensúlyt. Ezen kívül az őshonos fajok kevesebb munkát is igényelnek, mert ahhoz a klímához és talajhoz vannak szokva, amibe ülteted őket.

Védd meg a talajt!

A rendszeres komposztálás csak a kezdete annak, hogy megfelelő talajt biztosíts a növényeid számára. Arra is figyelj, hogy a téli hónapokban legyen egy olyan védőréteg rajta, ami megóvja a növényeket a fagyástól. Ez akár egy természetes takaró is lehet, mint amit egy tűlevélszőnyeg is tud nyújtani.

Figyelj a vízre!

Teljesen felesleges ész nélkül öntözni, és vizet pazarolni, amikor pár teljesen egyszerű módszerrel nagyon sokat spórolhatsz belőle. Gyűjtsd össze például az esővizet, vagy azt a mennyiséget, ami akkor folyik ki, amikor a zuhany alatt várod, hogy felmelegedjen a víz. Nem érdemes a kerteket túlöntözni sem, hiszen az sem tesz jót a növényeknek – nézz utána, hogy az adott fajtáknak mennyi vízmennyiségre van szüksége, és tartsd is magad ehhez!

Hasonló Cikkek

Leave Your Comment

//FB analitics //FB SDK like gomb