Kanadában egyre több a klímatagadó

szeptember 25th, 2017

Sőt, az oltásokban sem igazán hisznek, jó részük pedig úgy gondolja, hogy „a tudomány vélemény kérdése”.

Nemhogy javult, de rosszabbra is fordult a kanadai közvélemény gondolkodása a tudományról, a klímaváltozásról és az oltásokról, mióta Justin Trudeau a miniszterelnök – legalább is ez derült ki az 1514 lakost megkérdező Leger kérdőív eredményeiből. Az eredmények teljesen mások, mint amire a tudományos világ számított, hiszen az országnak 12 évig klímatagadó kormánya volt Stephen Harper vezetésével. Csakhogy Trudeau, aki egyébként folytatja a kőolajvezetékek kiépítését, annak ellenére, hogy ő maga nem klímatagadó.

A megkérdezettek 43%-a gondolja úgy egyébként, hogy a tudomány vélemény kérdése, és nem egyszerű, bizonyított tények sokasága, amit mindenkinek követnie kellene. 47% gondolja úgy, hogy a klímaváltozással kapcsolatos kutatások nem teljesen tiszták számukra, a fiatalok közül pedig 24% oltásellenes.

Az Onario Tudományos Központban nyilvánosságra hozott kutatás elég szörnyű képet fest a kanadaiak gondolkodásáról. A klímatagadók tavaly még csak 40%-on álltak, így lényegesen többen lettek az elmúlt egy évben. Ráadásul a megkérdezettek 31%-a nem is hiszi el, amit a hírekben lát vagy olvas, még a tudománnyal kapcsolatos kutatásokat sem.

Hasonló Cikkek

Leave Your Comment

//FB analitics //FB SDK like gomb