Jó a gyerekeknek, jó a Földnek – a Greenpeace a gyerekek vegyszermentes étkeztetéséért kampányol

augusztus 26th, 2018

Közeleg a szeptember, az óvoda- és iskolakezdés időszaka. Ilyenkor jogosan merül fel a kérdés: vajon milyen minőségű étel kerül gyermekeink elé nap mint nap a menzákon?  

Sajnos nem szolgálhatunk jó hírrel. A hazai menzák alapanyagai nagyrészt a vegyszeres, nagyüzemi mezőgazdaság termékei. Pedig a gyerekek a legérzékenyebbek az élelmiszerekben található kockázatos vegyszerek maradványaira; egészséges fejlődésükhöz elengedhetetlen, hogy káros vegyszerektől mentes, egészséges élelmiszert kapjanak.

Ezért is indította útjára a Greenpeace Ökosmenza-kampányát, amivel céljuk, hogy elérjék: használjanak több hazai vegyszermentes alapanyagot az iskolai és óvodai étkeztetésben. Csatlakozz te is, tegyük együtt egészségesebbé gyermekeink étkeztetését!

A kampány során összegyűjtött támogatásokból egészséges biogyümölcsöket adnak a gyerekeknek, és:

  • követelik a döntéshozóktól, hogy növeljék a bioélelmiszerek arányát minden óvodában és iskolában,
  • felhívják a döntéshozók figyelmét arra, hogy a gyerekek a legérzékenyebbek az élelmiszerekben található vegyszermaradványokra; egészséges fejlődésükhöz elengedhetetlen, hogy káros vegyszerektől mentes, egészséges élelmiszert kapjanak,
  • szorgalmazzák a helyi ökoélelmiszerek fogyasztását és ezek minél nagyobb arányban történő használatát a közétkeztetésben. Így az élelmiszer előállítása a helyi közösségeket is erősíti.
    Olyan jövőért dolgoznak, amelyben gyermekeinknek és minden embernek a Földön elegendő és egészséges élelmet tudunk előállítani úgy, hogy közben bolygónk élővilágát is megőrizzük.

Ide kattintva te is tudsz csatlakozni a Greenpeace kampányához!

Hasonló Cikkek

Leave Your Comment

//FB analitics //FB SDK like gomb