Ingyen töltőlehetőség az elektromos kocsinknak? Svédországban lehetséges!

december 25th, 2017

Egy svéd startup tavaly sikeresen futtatott crowdfunding kampányt, most pedig öt évig ingyen töltést ajánl azoknak, akik megvásárolják a készülőben lévő elektromos autóit.

A svéd Unity elektromos autókat gyártó startup tavaly nyert meg egy crowdfunding kampányt, amelyben nagyjából másfél millió dollárnyi támogatást kaptak a kocsik gyártásának megkezdésére. A letisztult, könnyű szénszálas külső vázú és organikus anyagokból készült belsővel rendelkező autót városi közlekedésre tervezik, és a Unity szerint egész élettartama alatt 75 százalékkal kevesebb szénkibocsájtásért lesz felelős, mint a hagyományos elektromos autók.

A töltési rendszert azonban a startup nem akarja kifejleszteni, így megállapodást kötött az E.ON-nal, amely szolgáltatni fogja az elektromosságot a Unity-autótulajdonosoknak, méghozzá otthoni megoldásokkal. A startup öt évig teljesen ingyenesen ajánlja ezt a lehetőséget azoknak, akik az ő kocsijukat vásárolják.

Az autókhoz egyébként nagyjából 4,5 millió forintért lehet majd hozzájutni, a gyár pedig a svédországi Landskronában lesz. Az első autók előreláthatólag 2019 közepén gurulnak majd le a szalagról.

Főkép: UNITI Sweden AB

Hasonló Cikkek

Leave Your Comment

//FB analitics //FB SDK like gomb