Ilyen szörnyű körülmények között zajlik a nagyüzemi halászat

augusztus 11th, 2018

A túlhalászat is azon globális problémáink egyike, amelyet nagyon gyorsan meg kellene oldanunk, ha nem szeretnénk, hogy a tengeri ökoszisztéma teljesen felboruljon. Az olyan videók, mint amit most mutatunk, egy kicsit ösztönzőleg hathatnak – ezek a halászok ugyanis gyakran feleslegesen embertelenül bánnak az állatokkal.
Persze, azzal mi is tisztában vagyunk, hogy a halászat nem egy humánus dolog, főleg akkor, ha egyszerre több uszonyost fognak ki a halászok – nem lehet mindegyiket azonnal gyorsan levágni, hiszen sem idő, sem kapacitás nincs rá. Mégis elrettentő végignézni, ahogyan Szicília partjainál kínok kínjai közt vergődnek a halak, amelyeket gyakran vissza is dobnak a tengerbe úgy, hogy már megcsonkították őket. Így esélyük sincs tovább élni, és halászati szempontból nincs is semmiféle hasznuk.
A videó a szicíliai intenzív vonóhálós halászat borzalmait mutatja, amely azért különösen kegyetlen módszer, mert a kívánt halakkal együtt rengeteg olyan élőlény is a hálókba akad, amelyeket a halászok nem akarnak kifogni, de így mégis elpusztulnak.

Hasonló Cikkek

Leave Your Comment

//FB analitics //FB SDK like gomb