Így szemeteljünk kevesebbet az új évben

január 1st, 2018

A hulladékkezelésünk még mindig gyerekcipőben jár, és egyre több mindennel szemeteljük tele a természetet. Bár a nagyobb problémákat jelentő ipari hulladékok ellen mit sem tehetünk, azért a mindennapi életünkben mi is képesek vagyunk kicsit csökkenteni a termelődő szemét mennyiségét. Legyen ez az egyik újévi fogadalmunk: 2018-ban kevesebb szemetet gyártsunk!

Mondjunk búcsút a szívószálnak!

A szívószálak rendkívüli módon szennyezik a környezetet, ráadásul teljesen feleslegesek is, semmilyen gyakorlati haszna nincs a használatuknak. Próbáljunk meg nélkülük élni, ha pedig mégsem megy, vásároljunk üvegből vagy masszív műanyagból készült változatokat, és használjuk őket újra és újra.

Keressünk olyan üzletet, ahol kimérős termékeket találhatunk!

A termékek csomagolása szintén hatalmas hulladékmennyiséggel jár, ezért amit csak tudunk, vásároljunk vagy nagy kiszerelésben, vagy pedig lemérve! Ez persze csak akkor segít, ha a lemért árut nem műanyag zacskókban visszük haza – vásároljunk néhány jó minőségű tárolóedényt, és abba vegyük meg a termékeket!

Használjunk saját vizespalackot!

Vásároljunk egy BPA-mentes, strapabíró palackot, és a boltban kapható dobozos üdítőitalok helyett használjuk ezt! Az üdítős palackok rengeteg műanyagot termelnek a környezetbe, sokkal jobban járunk, ha nem vásároljuk őket.

Mindig mondjunk nemet a műanyagzacskókra!

Vásárláshoz hordjunk magunknál saját táskát, és olyan ritkán vegyünk műanyagzacskót, amilyen ritkán csak tudunk! Valójában nagyon sok mindenhez nincs is rá szükségünk, csak megszokásból kérjük el – ettől a hagyománytól viszont 2018-ban tekintsünk el!

Hasonló Cikkek

Leave Your Comment

//FB analitics //FB SDK like gomb