Így öli meg a környezetet a közlekedés

január 25th, 2018

A károsanyag-kibocsájtás egyre nagyobb része érkezik a közlekedési szektorból, ami, bármennyire nem úgy tűnik, igen is jó hír: azt jelenti, hogy az ipari szektor kibocsájtása egyre csökken. Az Egyesült Államok statisztikái szerint 40 év óta először vezeti a kibocsájtási táblázatot a közlekedés.

Az USA légszennyezésének kicsit több, mint 50 százaléka érkezik a motoros járművektől, a szénd-dioxid kibocsájtásának mennyisége 2016-hoz képest 2017-re még növekedett is 1,9 százalékkal, ami viszont már nem olyan jó hír.

Szakértők szerint ez még egy darabig így is fog maradni, mivel egy átlagos amerikai gépkocsi élettartama nagyjából 11,5 év – így a kibocsájtás nem fog változni egészen addig, amíg a nagy részüket le nem cserélik környezettudatosabb változatra, ezt pedig a legtöbb amerikai akkor fogja megtenni, amikor a régi autója tönkremegy. Egy átlagos benzines autó 3-4 liter elfogyasztott benzinenként 9 kilogramm szén-dioxidot bocsájt ki, így nem nehéz elképzelni, miért olyan szennyező ez a faktor a tengerentúlon.

Nem titok, hogy ez az elképesztő mennyiségű károsanyag-kibocsájtás az emberi szervezetre is nagyon káros, nagyjából 45 millió amerikait fenyeget kifejezetten, mivel ők közlekedési csomópontok környékén élnek vagy dolgoznak. A jelenlegi számítások szerint 2040-re enyhülhet a helyzet, a számítások ugyanis azt mutatják, hogy ekkorra az Egyesült Államokban az autók 90 százaléka elektromos lesz.

Hasonló Cikkek

Leave Your Comment

//FB analitics //FB SDK like gomb