Így lesz a szövethulladékból környezetbarát padlólap

április 28th, 2017

Sokat hallunk a műanyaghulladékról, a fémhulladékról, az atomhulladékról – de kevesebbet a ruhaipar által termelt, mégis jelentős szövethulladékról. Pedig ez is nagy probléma a környezetvédelem szempontjából. A Miniwiz nevű cég új módszere mind a szövethulladékot, mind a műanyaghulladékot képes környezetbarát padlólappá változtatni.

A Miniwiz a fogyasztói társadalom által termelt hulladékot változtatja át jó minőségű anyagokká – most éppen a szövet- és műanyaghulladékot környezetbarát padlólappá, amelyet gyakorlatilag bárhol fel lehet használni – és nagyon jól is néz ki.

A Trashpresso egy teljesen önfenttartó szerkezet, amelyet saját napelem hajt – ráadásul jól is mutat, hiszen olyan, mint egy újrahasznosított szállítókonténer, ami végül is gyakorlatilag igaz is. A külső praktikus előnyökkel is jár, hiszen bárhová elszállítható, nem jár túl nagy energiával az, hogy mozgassák.

A szerkezet a helyi szövet- és műanyaghulladékot változtatja át hasznos termékekké. A folyamat valahogy úgy néz ki, hogy a hulladékot megmossák, összeszaggatják, beolvasztják, és egybegyúrják, ez mind egy automatizált folyamatot jelent. A víz, amit a mosáshoz használ, újra visszaforog a folyamatban, így még ezt is újrahasznosítja, vizet sem használ feleslegesen.

A szerkezet tökéletes lehet arra, hogy elzárt közösségek hulladékát dolgozza fel újra, így nem kell nagyobb összegeket fizetni annak elszállításáért és feldolgozásáért.

Hasonló Cikkek

Leave Your Comment

//FB analitics //FB SDK like gomb