Így lehet környezetbarát a konyhád!

március 30th, 2017

Lassan már mindenről hallottál nálunk – zöld irodáról, zöld lakásról, zöld közlekedésről, éppen csak még a konyháról nem ejtettünk szót. Pedig általában itt is van mit javítani, ha szeretnél környezetbarát lakást magadnak – adjuk is a tippeket!

Ne csinálj ételhulladékot!

Figyelj oda, hogy úgy tervezd meg a menüt, hogy ne kelljen ételhulladékot gyártanod! Ha bármire nincs szükséged, főzd bele valami egészen másba, amit később ugyanúgy tudsz enni, vagy odaadni a családnak vacsorára. Gyakran ellenőrizd, milyen élelmiszerek vannak otthon, nehogy olyat vásárolj a boltban, ami már egyszer megvan, és valamelyiket ki kelljen dobni. Egy kis odafigyeléssel nagyon könnyű megoldani, hogy ne kerüljön a kukába élelmiszer!

Óvatosan a hűtővel!

Ne nyitogasd annyit a hűtőszekrényt, mert rengeteg energiát veszítesz vele! Ha a hideg kiszivárog és a meleg beszivárog a hűtött áruk közé, akkor a gépnek extra energiát kell majd felhasználnia, hogy újra lehűtse belül a levegőt. Igyekezz minél kevesebbet és minél kevesebb időre kinyitni a hűtődet!

Használj kevesebb műanyagot!

Mindenhol, ahol megteheted, hagyd el a zacskókat, és igyekezz a boltban is tárolókban kérni mindent. A műanyagszennyezés a bolygó egyik legnagyobb problémája jelenleg, és a háztartási hulladék ehhez jócskán hozzáad.

Egyél kevesebb húst!

Az állattenyésztés finoman szólva sem környezetbarát dolog, ezért szokták azt emlegetni, hogy a vegetáriánusok levesznek egy nagy terhet a Föld válláról azzal, hogy nem esznek húst. Persze nem kell teljesen elhagyni, ha szereted, de igyekezz minimálisra csökkenteni a fogyasztását!

Vegyél nagy kiszerelésben!

Az olyan dolgokat, amik nem romlanak meg, sokkal jobban megéri (anyagilag és környezetbarát szempontból is) nagyobb kiszerelésben vásárolni, hogy tovább elegek legyenek. Ezek általában lebontva sokkal olcsóbbak is, mint a kisebb csomagolású társaik, ráadásul azt az utat is megspórolhatjuk velük, amit akkor tennénk meg, ha a kifogyott élelmiszert akarnánk újratölteni.

Hasonló Cikkek

Leave Your Comment

//FB analitics //FB SDK like gomb