Így használjunk kevesebb papírtörlőt a lakásban

január 20th, 2018

Az eldobható papírtermékek, így a papírtörlők is óriási problémát jelentenek a környezet számára – bár lebomlanak, mégis rengeteg fát kell értük kivágni, és annak ellenére, hogy nem kell évszázadokat várni, hogy eltűnjenek, a belőlük keletkező hulladék nem tesz jót a környezetünknek.

A háztartási hulladék több mint egynegyedét az eldobható papírtermékek alkotják, az üzleti szektorban és az oktatásban azonban még ennél is több papírhulladék születik: az összes kidobott szemét harmadát jelentik. Elképzelhetetlennek tűnhet, hogy ezek nélkül éljünk minden nap, pedig sokszor könnyedén helyettesíthetjük őket. Mutatjuk, például hogyan!

A fürdőben

A munkahelyünkön jobban járunk, ha mindig tiszta törölközőt használunk, vagy ha ez nem megoldás, szereltessünk be egy kézszárítót. Otthon is törölközőt használjunk, amikor csak lehet, a tisztításhoz pedig inkább olyan rongyokat, amelyekre máshová már nincsen szükségünk.

A konyhában

A tisztításhoz hasonló módon használhatunk rongyokat, az olaj lecsöpögtetéséhez pedig inkább sütőpapírt válasszunk, ezen úgyis hatékonyabban szárad ki az étel. Ha valamit vajaznunk kell, használjuk a vaj eredeti csomagolását, így úgyis egyszerűbb.

Utazás közben

Ha az ételeket még mindig papírtörlőbe csomagoljuk, szokjunk le róla gyorsan, és használjunk helyette hagyományos, szövetből készült szalvétákat. Ugyanígy az utazás közbeni „balesetek”, azaz az étel és ital kiömlése is megoldható szövetszalvétákkal – teljesen felesleges papírtörlőt használnunk.

Hasonló Cikkek

Leave Your Comment

//FB analitics //FB SDK like gomb