Így fognak kinézni a UPS új, futurisztikus szállítókocsijai

május 11th, 2018

A szállítási biznisz, bármennyire furcsán hangzik is, kifejezetten környezettudatos dolog – mivel egyre többet vásárolunk online, kevesebben ülünk autóba, és statisztikailag kevesebb károsanyagot bocsájtunk ki a shoppingolással. Főleg akkor lesz ez így, ha a dízelt pöfögő, óriási szállítókocsik helyett ilyen ultramodern, futurisztikus elektromos autók járják majd az utakat, mint amilyen a UPS új szállítókocsi-serege is lesz.

A UPS már korábban is tett törekvéseket arra, hogy a szénlábnyomát csökkentse, az új elektromos szállítókocsik pedig ennek egy újabb fázisai lehetnek. A futurisztikus, ultramodern autók tényleg úgy néznek ki, mintha a jövőből jöttek volna, és végre hosszabb távok megtételére is képesek.

A UPS Párizsban és Londonban teszteli az Advanced Driver Assistance Systems (ADAS) névre keresztelt járműveket, amelyekből egyelőre mindössze 35 létezik, de ha jól szerepelnek, akkor többet is berendelnek belőlük. A briteknél például az ARRIVAL elektromos autókat forgalmazó vállalattal dolgozik együtt a csapat, egyelőre csak próbaképpen, majd később talán véglegesen is.

Ezek a kocsik elég kemény fejlődést jelentenek a hagyományos, dízelt pöfékelő és környezetszennyező verziók után, amelyekből még mindig túl sok rója az utakat nemcsak Párizsban és Londonban, de világszinten is. A szállítóipar megreformálása elengedhetetlen lépés lesz a környezettudatosabb kereskedelem felé.

Hasonló Cikkek

Leave Your Comment

//FB analitics //FB SDK like gomb