Idén szőrmementes lesz a londoni divathét

szeptember 10th, 2018

Mivel egyre több nagy divatmárka dönt úgy, hogy száműzi a valódi szőrmét a kollekcióiból, a londoni divathéten most teljes egészében eltörölték az egykor nagyon értékes, most már viszont rossz hírnévvel rendelkező anyagot.

Az idei londoni divathét (London Fashion Week, LFW) kicsit más lesz, mint az eddigiek: miután a Brit Divattanács (British Fashion Council) átvizsgálta a megjelenő tervezőházak kollekcióit, úgy döntött, hogy teljesen szőrmementessé teszi az eseményt. Így ez lesz az első világhíres divathét, ami teljesen mellőzi ezt az állati anyagot.

Persze a szervezők nem maguktól jutottak erre a döntésre: évről évre egyre több állatvédő tüntetés zajlott a divathét során, amelyek már akkora nyomást helyeztek az eseményre, hogy a szőrmementesség sokkal jobb ötletnek tűnt, mint a hadakozás az aktivistákkal. 2016-ban mégcsak 25, míg 2017-ben már 250 ilyen megmozdulás volt köthető a divathéthez. Közben pedig egy 110 ezres petíció komolyan elindította a párbeszédet a parlamentben arról, hogy betiltsák-e a szőrmék importját az országban.

A legnagyobb dizájnerek már kiálltak a szőrmementesség mellett, nemrég a Burberry jelentette be, hogy lemond a rajtuk maradt ruhák és kiegészítők elégetéséről, valamint az állati anyagok használatáról, és a Gucci is nemrég tett hasonló kijelentést. De ilyen törekvéseket láthatunk még a Versace, Armani, Calvin Klein, Givenchy, Hugo Boss, Tom Ford, és Ralph Lauren háza táján is.

Hasonló Cikkek

Leave Your Comment

//FB analitics //FB SDK like gomb