Hollandiában is sokkal több elektromos autót vesznek

május 15th, 2018

170 százalékkal nőtt Hollandiában a plug-in elektromos autók eladása idén áprilisban a tavalyi áprilisi adatokhoz képest. Persze ez még mindig nem jelenti azt, hogy hirtelen rengeteg elektromos autót vásároltak a hollandok, de azt mindenképpen, hogy egyre nagyobb az érdeklődés, ami jól jöhet az országnak, mivel 2030-ra el akarja tüntetni a benzines autókat az útjairól.

Hollandia is egyike annak a szerencsére szép számú országnak, amely néhány évtizeden belül teljesen el akarja tüntetni a benzines autókat az útjairól. A biciklijeiről híres ország 2030-at tűzte ki határidőként, addig kell megoldania, hogy minden egyes kocsit elektromosra cseréljenek a hollandok.

A legújabb adatok szerint ehhez elég jó úton is halad: a 2018. áprilisi eladások ugyanis 170 százalékkal voltak magasabbak a plug-in elektromos autók esetében, mint a 2017. áprilisi eladások. Ez szép nagy szám, de persze kicsit félrevezető, hiszen még mindig nem azt jelenti, hogy nagyon sokan vannak, akik ilyen kocsit vesznek, csak azt, hogy a tavalyi mennyiséghez képest növekedett jelentősen a vásárlás.

Hogy a valódi adatokat rendesen lássuk: 2018 áprilisában összesen 973 plug-in elektromos autót vásároltak a hollandok, és az összes 2018-as plug-in vásárlás az összes kocsivásárlás 3,2 százalékát teszi csak ki. Ez már így nem is hangzik annyira jól, de határozottan szép tendenciát mutat: ha a fejlődés így folytatódik, akkor előbb-utóbb tényleg nagyon jelentős részét teszi majd ki a plug-in kocsik vásárlása a teljes kocsivásárlás összességét. Addig pedig ennyi fejlődéssel is be kell érnünk.

Ez valószínűleg jó részben annak köszönhető egyébként, hogy az emberek köztudatába egyre inkább begyűrűzik az elektromos autó lehetősége, kezdik megérteni, hogy miért fontos a zöld közlekedés, és egyre nagyobb a választék az elektromos kocsikból is – lassan már nem számít majd ritkaságnak, ha ilyen kocsit vásárol valaki. Ezt mutatja egy korábbi cikkünkben megírt kutatás eredménye is: az Egyesült Államok lakóinak 20 százaléka elég komoly esélyt lát arra, hogy a következő autója elektromos és nem benzines lesz.

Hasonló Cikkek

Leave Your Comment

//FB analitics //FB SDK like gomb