Hogyan legyél környezetbarát fogyasztó?

április 12th, 2017

Ahhoz, hogy környezetbarát fogyasztó lehess, egyetlen mantrát kell igazán megjegyezned: azért fogyassz, hogy élj, és ne azért élj, hogy fogyassz! De hogy is néz ki ez a gyakorlatban?

Nyilvánvaló, hogy millió plusz egy olyan tippet tudnánk adni, amelyek elősegítik, hogy minél tudatosabb és környezetbarátabb fogyasztó legyél. Az alábbiak csak segítenek elindulni azon az úton, ami a teljes környezettudatos fogyasztói lét felé vezet.

  1. Gondold át, mit tehetsz!

Az okos fogyasztó mindig a minőségre törekszik, de nem eszeveszett áron. Érdemes arra figyelned, hogy inkább hazai, minőségi, környezetbarát termékeket vásárolj, esetenként ezekből kevesebbet, így a felesleges hulladéktermelésnek is elébe mész, és még a környezetet is megvéded vele. Az első lépés mindig az, hogy gondold át, mire van szükséged, és pontosan mennyire belőle – aztán meg az, hogy ezt hol szerezheted be a leggazdaságosabban.

  1. Nézd meg a címkéket!

Fontos, hogy tisztában legyél azzal, mit vásárolsz – ehhez pedig tudnod kell, milyen hozzávalók milyen anyagokat takarnak. Nem csak az ételekre igaz ez, ugyanígy lehet környezetszennyező és egészségtelen egy mosószer vagy egy dezodor is. Vásárlás előtt olvasd el a címkéket, és ha olyan anyagot találsz, amiről tudod, hogy káros az egészségedre vagy a környezetedre, ne vedd meg a terméket!

  1. Támogasd a kis vállalkozásokat!

A helyi, kisebb vállalkozások nyújtják a legideálisabb megoldást, ha környezetbarát módon akarsz vásárolni. Hogy miért? Mert nem csak a helyi gazdaságnak tesznek jót, hanem általában helyi termékekből is készítik az árut, ezzel pedig megspórolják a szállítás környezetszennyező tevékenységét. Lehet, hogy kicsit drágább az a paradicsom, amit a helyi termelőtől vásárolsz, de az biztos, hogy zamatosabb, és nem került sok-sok szén-dioxidba az, hogy az asztalodra érkezzen.

Hasonló Cikkek

Leave Your Comment

//FB analitics //FB SDK like gomb