Hogyan fagyaszd le az ételeket műanyag használata nélkül?

december 1st, 2017

A kevesebb műanyaghasználatot ma már egyre könnyebb megoldani, segítségével rengeteget könnyíthetünk a környezetünk terhein. De mi a helyzet akkor, ha a konyhában akarjuk visszafogni a műanyagtermékek használatát? Hogyan lehet például fagyasztani anélkül, hogy zacskókat vagy műanyag tárolóedényeket kelljen használnunk?

Ne féljünk az üvegtől!

A műanyag tárolóedények ideje lejárt – az üvegtermékeket ugyanúgy be lehet tenni a fagyasztóba, ahogyan a műanyagokat, nem lesz semmi bajuk! Használjuk ki a dunsztosüvegeinket, ezeket úgyis kidobnánk, ha elfogy belőlük az étel. Így legalább könnyedén újrahasznosíthatjuk őket, és nem kerülnek a szemétbe kihasználatlanul.

Arra azért figyeljünk, hogy az első néhány órában ne tegyük rájuk a fedőket, amikor betesszük őket a fagyasztóba – utána viszont már simán be lehet őket zárni. A vastag dunsztosüvegek az igazán használhatóak, mivel a nagyon vékony üveganyag nem elég erős ahhoz, hogy a hőmérsékletváltozás okozta tágulást elviselje.

Fémet a fagyóba!

A konzervdobozokat is újrahasznosíthatjuk, ha találunk rá megoldást, hogyan tudjuk minél kevesebb környezetszennyező anyag felhasználásával lezárni őket. Az alufólia jó ötlet lehet, ha nem használunk belőle túl sokat. A fém simán kibírja a fagyasztó alacsony hőmérsékletét, és még egy olyan dolgot találtunk a segítségével, amit egyébként kidobtunk volna, és azonnal hulladék keletkezett volna belőle.

Ne használj csomagolást!

Több zöldség és gyümölcs nem is igényel csomagolást, feleslegesen bugyoláljuk be őket mindenféle műanyagba. Keress egy kisebb tálcát, és erre tedd rá őket, hogy ne fagyjanak hozzá a fagyasztó aljához – aztán mehet a menet! Később ugyanúgy felolvaszthatod őket, nem kell összeszeletelve tárolni.

Hasonló Cikkek

Leave Your Comment

//FB analitics //FB SDK like gomb